VARFÖR MÄN LIDER AV EREKTIL DYSFUNKTION? ORSAKER OCH LÖSNINGAR

0
951

VARFÖR MÄN LIDER AV EREKTIL DYSFUNKTION? ORSAKER OCH LÖSNINGARHan är snygg, framgångsrik och ett äventyr racer och cyklist med två hav och en Cape Epic under bältet. Steven Adams är uppenbarligen den arketypiska macho-mannen.

Men när denna 8-årige verkställande beskriver sin kamp med erektil dysfunktion (ED) börjar machismo och förtroende att sloka.

“Jag hade varit gift i tre år men hade “intimitetsproblem” i mer än hälften av den tiden”, förklarar han.

“En del av mig insåg att det fanns ett djupare problem men jag kunde inte erkänna det för mig själv eller min fru. Det var inte att jag inte kände mig attraherad av henne eller min libido var avtagande. Det var bara omöjligt för mig att upprätthålla erektion…”

Han började leta efter ursäkter för hans misslyckande att starta. Först satte han ner det för att stressa. Sen sa han att han blev nerkörd. Slutligen ansåg han möjligheten att han var deprimerad.

“Efter ungefär nio månader trodde min fru att hon skulle skylla,” säger han. När hon ville ha svar, kunde Steven fortfarande inte möta problemet. Istället ljög han och sa att hon satte för mycket press på honom att utföra.

orsakerna till erektil dysfunktionorsakerna till erektil dysfunktion

“Därefter växte avståndet mellan oss bara”, förklarar han. Det gick inte att klara av stammen, paret blev så småningom skilt och i efterdyningarna av hans misslyckade äktenskap trodde Steven att problemet hade gått.

Men några månader i ett nytt förhållande återvände sovrumsbombskalet. “Det var då jag fick hjälp och diagnostiserades medicinskt med erektil dysfunktion”, säger han.

Det blev uppenbart att Stevens speciella problem var rotat i en historia av barndomsmisshandel. “När orsaken identifierades kunde jag bearbeta med hjälp av terapi vad som hände med mig och lägga problemet i sängen.”

På tal om sängar, Stevens nya fru har inga klagomål på den avdelningen.

Även om den här historien slutar lyckligt, är Stevens kamp vanligare än du skulle tro. Enligt Health4 lider 5% av männen mellan 40 och 70 av någon form av erektil dysfunktion. För att göra saken värre söker endast 10% av de drabbade professionell hjälp.

I de flesta fall är tillståndet behandlingsbart, men den sociala stigmatiseringen och emasculating missuppfattningar orsakar många män att lida i tyst förnekelse. Men det är dags att ändra detta och möta get-it-up fakta . . .

* Inte hans riktiga namn

  1.  Du kanske inte har ett problem

Erektil dysfunktion är “den konsekventa eller återkommande oförmågan att uppnå, och i vissa fall upprätthålla en penis erektion tillräcklig för samlag”, enligt Dr Evangelos Apostoleris från Wits universitetets urologiska avdelning.

lösningar för erektil dysfunktion

Det betyder att ED inte bara handlar om att få upp det, utan också om att hålla upp det. Det innebär också att falla platt då och då är inte nödvändigtvis anledning till oro.

“Det är relativt normalt om en man ibland inte kan uppnå erektion”, säger Apostoleris. “Det blir bara ett problem när det är vanligt misslyckande.”

Så för att en diagnos av ED ska göras måste du lida av en” konsekvent eller återkommande ” nedgång. Omfattningen av nedgången bestämmer svårighetsgraden av tillståndet.

Hur mäter du upp?

Mild ED du uppnår en lyckad erektion sju eller åtta gånger i varje 10 försök.

Måttlig ED du uppnår en lyckad erektion fyra till sex gånger i varje 10 försök

Svår ED du uppnår en lyckad erektion noll till tre gånger i varje 10 försök.

. Du är inte ensamlösningar för erektil dysfunktion

“Många vårdpraktiker frågar inte om sina patienters sexuella hälsa”, säger Apostoleris.

“Och patienterna är inte alltid på förhand om det så det är svårt att fastställa det exakta antalet män som lider av ED.”

Ändå är det uppenbart att ED inte är ovanligt. Statistiken visar att mer än 50% av männen över 40 upplever ED-och problemet kan börja i en ännu yngre ålder.

Faktum är att villkoret är mycket vanligare än de flesta män skulle vilja erkänna – några av dina kompisar runt braai har förmodligen att göra med det också. Så känn dig inte utpekad; snarare möta fakta och få medicinsk hjälp.

. När din ålder går upp . . .

Det är ett faktum: sannolikheten för att utveckla ED ökar med åldern. Enligt den amerikanska urologiska föreningen lider fyra av 10 män vid 40 års ålder av ED, sex av 10 män vid 65 års ålder och åtta av 10 män vid 75 års ålder.

Med tidens år, en man kan märka hans erektioner tar längre tid att utveckla eller är inte riktigt lika stel. Men ED är inte en oundviklig följd av åldrandeprocessen ensam.

“Normalt förekommer ED hos äldre män helt enkelt för att de är mer benägna att få ett annat medicinskt tillstånd – som högt blodtryck – som kan störa erektilfunktionen”, säger Apostoleris.

  1. Är ditt beteende att skylla?

I upp till en av fem fall av ED kan en enkel livsstilsförändring ge den nödvändiga hissen.

“Övning, en riktig kost, packning av dessa cigaretter, övervakning av kolesterol och kontroll av kroniska sjukdomar som diabetes och högt blodtryck kan hjälpa problemet att ta hand om sig själv”, säger Apostoleris.

Denna urologs bästa tips om livsstilsförändringar är:

Slash stress motion, se en krympa, få ett liv coach, ta en tur, organisera ditt liv – eller göra vad som krävs för att sänka dina stressnivåer.

Sluta röka eftersom rökning minskar blodflödet, sluta kan ha en signifikant effekt.

Inte overindulge alkohol och fritids droger kan inte bara orsaka ED, de kan också vara ansvariga för en minskad sexlust.

Förlora reservdäck fetma är förknippad med en mängd komplikationer såsom högt blodtryck. Detta lägger bara till det faktum att män som är överviktiga är mer benägna att utveckla ED.

Hantera dina mediciner om din ED är relaterad till din kroniska medicinering, ska din läkare kunna hitta en kombination som passar ditt sexliv.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here