HUR FUNGERAR DEN MANLIGA EREKTIONEN?

0
3466

HUR FUNGERAR DEN MANLIGA EREKTIONEN?De flesta män har problem med erektioner från tid till annan. Men vissa män har erektil dysfunktion,eller ED. Det här är när det är svårt att få eller behålla en erektion som är fast nog för samlag.

Om du har ED, kanske du tror att testosteronbehandling kommer att hjälpa. Testosteron är ett manligt könshormon. Efter 50 års ålder går Herrarnas testosteronnivåer långsamt ner och ED blir vanligare. Men om du inte har andra tecken och symtom på lågt testosteron, bör du tänka två gånger om behandlingen. Här är varför:

Testosteronbehandling är inte nödvändigtvis till hjälp för ED.

Testosteronbehandling förbättrar inte erektioner hos män med normala testosteronnivåer. Och studier visar att det inte alltid hjälper män med låga testosteronnivåer om ED är deras enda symptom.

ED har vanligtvis andra orsaker.

ED orsakas oftast av lågt blodflöde till penis eller ett problem med nerverna som kontrollerar erektioner. Detta är ett resultat av andra tillstånd, såsom härdning av artärerna, högt blodtryck och högt kolesterol eller diabetes. Dessa villkor begränsar blodkärlen och minskar blodflödet till penis eller skadar erektilnerven.

Låg testosteron kan påverka lusten efter kön, men det brukar inte orsaka ED.

HUR MAN GÖR EN MÄNNISKA ATT FÅ EREKTIONHUR MAN GÖR EN MÄNNISKA ATT FÅ EREKTION

Testosteronbehandling har många risker.

Testosteronbehandling kan få kroppen att behålla för mycket vätska. Det kan också orsaka akne, en förstorad prostata och förstorade bröst. Andra biverkningar inkluderar lägre fertilitet; en ökning av antalet röda blodkroppar, vilket kan leda till hjärtsjukdom; en ökning av sömnapné symptom; och en högre risk för prostatacancer växer snabbare.

Kvinnor och barn bör undvika att röra otvättade eller oskadade hudområden där en man har applicerat testosterongel. Gelén kan överföras genom hudkontakt.

När ska du överväga testosteronbehandling för ED?

Om du har haft problem med erektioner i tre månader, prata med din vårdgivare. Din vårdgivare kommer att fråga om alla dina symtom och ge dig en fysisk tentamen.

Symtom eller tecken på låg testosteron kan inkludera mindre av en sexlust, förlust av kroppshår, brösttillväxt, behöver raka mindre ofta, en minskning av muskelstorlek och styrka och ben som bryts lättare. I vissa fall kan testiklarna vara mindre.

Om du har några av dessa symtom kan din vårdgivare få dig att få ett blodprov för att mäta dina testosteronnivåer. Blodprovet ska göras mer än en gång. Det är bäst att göra det på morgonen när testosteronnivåerna är högsta.

Om testen visar att du har låga testosteronnivåer, bör din vårdgivare leta efter möjliga orsaker. Till exempel kan de låga nivåerna orsakas av ett problem i hypofysen.

Om ingen annan orsak hittas kan du prova testosteronbehandling.

Hur man hanterar ED

De flesta erektionsproblem kan behandlas. Prata med din vårdgivare om dessa steg:

HUR MAN TILLFREDSSTÄLLA EN MAN IMPOTENTHUR MAN TILLFREDSSTÄLLA EN MAN IMPOTENT

Leta efter medicinska orsaker. ED kan vara ett tidigt varningstecken på ett allvarligare tillstånd, såsom hjärtsjukdom, högt blodtryck eller diabetes. Att behandla detta tillstånd kan förbättra din övergripande hälsa och dina erektioner.

Granska dina läkemedel. ED kan vara en bieffekt av många läkemedel, inklusive de för att behandla högt blodtryck, depression, ångest, halsbränna, allergier, smärta, anfall och cancer. Om läkemedlet är orsaken till din ED, kan din vårdgivare kunna ändra dosen du tar eller byta dig till ett annat läkemedel.

Gör livsstilsförändringar. Ohälsosamma vanor kan påverka ED. Träna regelbundet, gå ner i vikt, sluta röka, dricka mindre och missbruka inte droger.

Tänk på ett läkemedel för att öka erektionerna. Vissa läkemedel ökar blodflödet till penis om det tas en timme före sexuell aktivitet. De är sildenafil (Viagra), vardenafil (Levitra) och Tadalafil (Cialis). Prata med din vårdgivare om fördelarna och riskerna med dessa läkemedel. Du ska inte ta dem om du tar ett nitratmedicin, såsom nitroglycerinpiller för hjärtproblem. Kombinationen kan orsaka en plötslig blodtrycksfall.

Få hjälp för känslomässig nöd. Vanligtvis har ED en fysisk orsak som kan behandlas. Men depression, prestationsångest och relationsproblem kan orsaka ED eller göra det värre. Rådgivning, ensam eller med din partner, kan vara till hjälp. Din vårdgivare kan hänvisa dig till en specialist.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here