DET ÄR VIKTIGT DE STORA TESTIKLARNA

0
3969

DET ÄR VIKTIGT DE STORA TESTIKLARNAEn ny studie som rapporterar att” bättre ” fäder har mindre testiklar, skapar en rörelse, förmodligen delvis för antalet skämt som det inspirerar. Time ‘s rubrik är” studie: Välj pappor med mindre ‘nads.”CNN kommenterade fittingness av studiens publikation i tidskriften PNAS (säg det i ditt huvud och du får skämtet), smeknamnet för Proceedings of the National Academy of Sciences. Men det finns en verklig punkt i studien: män fattar ” beslut “om var de ska sätta sina energiresurser – i” wooing ” eller i föräldraskap – och testes storlek verkar ha något att göra med det. Problemet är att studien definierar att vara en ” bra ” far ganska snävt, så studiens relevans för det verkliga livet är helt upptaget.

HAR STORA TESTIKLAR

Studier i andra primater har visat att testikelstorleken är kopplad till olika “livsstilar”: mindre testiklar ses ofta hos arter vars män är mer involverade i avkomman, som gorillor, medan större ses i de mer” promiskuösa ” arterna, som schimpanser. Så författarna till den nuvarande studien, från Emory University, ville se om samma trend ses inom en enda primatart: människor. Och eftersom män som är mer involverade i sina barns liv och utveckling tenderar att ha barn som är mer framgångsrika i flera sfärer, har studien en större sociologisk relevans.

I studien hade forskarna 70 fäder av barn en till två år gammal titta på bilder av sina egna barn, liksom okända barn och vuxna, medan de genomgår MR-skanningar. Fädernas fruar fyllde också i frågeformulär för att betygsätta hur involverade pappor var i att höja sina barn-till exempel hur ofta de bytte blöjor, stannade hemma från jobbet om barnet var sjuk och matade och badade barnet. Testikelstorlek och testosteronnivåer var åtgärder för att se vilka anslutningar som kunde vara.

NÄR DU ÖKAR TESTIKELNS STORLEK. MEDICINER – TILLVÄXT.NÄR DU ÖKAR TESTIKELNS STORLEK. MEDICINER - TILLVÄXT.

Det visade sig att män som var mer involverade i sina barns uppväxt hade mindre testiklar och lägre testosteronnivåer.

Dessutom aktiverades ett område i hjärnan som kallas ventral tegmental area (VTA), som tros vara involverat i föräldramotivation, mer hos dessa män. “Männen med mindre testiklar aktiverade denna hjärnregion i större utsträckning när man tittade på bilder av sitt eget barn”, säger studieförfattaren Jennifer Mascaro, som gjorde forskningen som en del av sin postdoktorandutbildning.

Därför spekulerar författarna att testosteron kan kopplas till” precopulartory “(eller” wooing”) – fasen, men den testes-storleken är kopplad till livet efter sexlivet som förälder. Faktum är att testikelstorleken verkar vara mer om spermaproduktion än testosteronproduktion, eftersom det mesta av det inre av testiklar är tillverkat av seminiferous tubuler, som pumpar ut spermier. Därför representerar detta omvända förhållande en ” avvägning mellan spermatogenes, en form av parning och föräldravård.”

Men som med alla studier finns det försiktighetsåtgärder, och i den här finns det mycket.

För det första är det en korrelation, och det var inte en perfekt, vilket innebär att män inte är av kroken när det gäller föräldrarnas engagemang. “Det faktum att vi hittade denna varians föreslår personligt val”, säger studieförfattaren James Rilling. “Även om vissa män kan byggas annorlunda, kanske de är villiga att vara mer hands-on fäder. Det kan vara mer utmanande för vissa män att göra dessa typer av vårdverksamhet, men det ursäktar inte på något sätt dem.”Att öva något beteende kan ofta övervinna en naturlig disinclination mot det, och föräldraskap är inget undantag.

NÄR DU ÖKAR STORLEKEN PÅ TESTIKLARNA NATURLIGTNÄR DU ÖKAR STORLEKEN PÅ TESTIKLARNA NATURLIGT

Den andra punkten att komma ihåg är att det inte finns några bevis för att testes storlek faktiskt orsakar bra eller dåligt föräldraskap beteende – i själva verket kan det mycket väl vara motsatsen. Kanske handlingen att vara en mycket involverad far resulterar i dessa förändringar i fysiologi. “Vi antar att testes storlek Driver hur involverade fäderna är”, säger Rilling ,” men det kan också vara att när män blir mer involverade som vårdgivare krymper deras testiklar. Miljöpåverkan kan förändra biologin. Vi vet till exempel att testosteronnivåerna går ner när män blir inblandade fäder.”Detsamma kan vara sant för testikel storlek.

Den andra stora försiktigheten, som författarna påpekar, är att endast direkta former av barndomsvård studerades-som blöjbyte. Andra former, som kan vara ännu viktigare – som att skydda ett barn på olika sätt, tjäna en inkomst för att ge dem bättre liv, coaching little league eller undervisning liv lektioner – studerades inte. Det kan vara så att alla dessa saker, som är enormt viktiga aspekter av att ta hand om ett barn, kan ha andra fysiologiska korrelationer från vad som sågs i denna studie. Med andra ord har vi ingen aning om att vara en ” bra ” far enligt definitionen i denna studie verkligen betyder något i det stora systemet av saker.

Så, om din make har stora testiklar, misströsta inte. Natur vs. vårda debatten är ofta fruktlösa, och livet handlar mer om hur de två arbetar tillsammans än hur någon förutsäger vårt beteende. Medan studien ger några tips om hur biologi och psykologi interagerar, är det sista vi behöver en annan mätning att oroa sig för, särskilt på bekostnad av att lära sig att vara en bra förälder.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here